Børn og unge sorggruppe

Mange børn oplever desværre at miste en af deres forældre, en søster eller en bror.

Af hensyn til familien, især af omsorg for den sørgende mor eller far, lægger mange børn låg på deres følelser og får sjældent - måske aldrig - talt om deres egen sorg og eget savn. 

Vennerne glemmer hurtigt, de forstår ikke helt - livet går videre.  Derfor kan de ramte børn få følelsen af at være de eneste i verden, der har oplevet et sådant tab - og at ingen kan forstå de følelser, tanker og spørgsmål, deres sorg fremkalder i dem.

At snakke og være sammen med andre, der har oplevet det samme og ved hvor svært det kan være, er en befrielse.  Det bliver lettere at få sagt, hvad man virkelig tænker og føler, når man ved at man bliver taget alvorligt, og at det ikke er forkert eller forbudt at have det sådan.

Der er ikke tale om terapi eller behandling i en sorggruppe, men om samvær og erfaringsudveksling - omsorg og nærvær.

 Vi vil gerne henvise til, at man kontakter Brændkjærkirken i Kolding. Her mødes de unge hveranden tirsdag fra 17-20.00, hvor man starter med at spise aftensmad sammen, mens man snakker om løst og fast. Efter maden tales der mere direkte om, hvordan det er at miste. Tilbuddet er gratis.  Telefonnr. til Brændkjærkirken er 7553 0073.